W ostatnim tygodniu września w grupie Jeżyków rozmawialiśmy o tym, jak ważne są owoce i warzywa w naszej codziennej diecie. Dowiedzieliśmy się, że są nie tylko pyszne, ale przede wszystkim pełne witamin, które wzmacniają nasze zdrowie i odporność. Korzystając
z trwającego sezonu na świeże owoce, postanowiliśmy przygotować coś naprawdę wyjątkowego – pyszny i zdrowy sok owocowo-warzywny!
Na początku zajęć dzieci rozpoznawały owoce przy pomocy zmysłów smaku i węchu. Wspólnie zdecydowaliśmy, które składniki najlepiej sprawdzą się w naszym soku – wybór padł na jabłka, śliwki, gruszki i marchewki. Zanim jednak rozpoczęliśmy pracę, Jeżyki zapoznały się
z zasadami higieny oraz bezpieczeństwa podczas korzystania z sokowirówki. A gdy już był gotowy – wszyscy z apetytem wypili swoje porcje,
a chętni sięgali nawet po dokładki!
Serdecznie dziękujemy Rodzicom za pomoc i zaangażowanie w przygotowanie dzisiejszych zajęć!